С технология се претендира да се решат цивилизационни проблеми. Това мнение

...
С технология се претендира да се решат цивилизационни проблеми. Това мнение
Коментари Харесай

Търговците на гласове се адаптирали към машинния вот

С технология се претендира да се решат цивилизационни проблеми. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия политологът Стойчо Стойчев във връзка тематиката за машинното гласоподаване.

Брокерите на гласове се приспособиха към машинния избор , посочи той. Според него дебатите биха могли да покачат изборната интензивност.

На собствен ред в полемиката социологът Юрий Асланов разяснява, че има опасности от машинния избор. Редица страни са се отказали от тази технология. Нямаше потребност да се анулира машинното гласоподаване на първия тур , посочи той, като разясни, че по принцип е против гласуването с машина. След изборите би трябвало да се отвори тематиката за промените на Изборния кодекс, уверен е Асланов. А аргументите за спадащата интензивност са политически, съгласно социолога. В София се случи нещо доста шантаво, уточни Асланов и добави, че партийният избор е завършил. Всички партии били осъдени на изборите, до момента в който водачът на ГЕРБ желал да покаже, че на държавното управление.

Политологът Любомир Стефанов смята, че българите не сме общественост от дълго време. В същото време политиците не могат да дебатират, разяснява той. Избирателната интензивност била трагична. Проблемът с машините е на обществото, по мнението на Стефанов. В София борбата е по-различна и политизирането в столицата е неизбежно, разяснява той. Лидерът на ГЕРБ щял покаже, че към момента владее партията, а в акцията се видял характерен Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР